Stoltenberg: "NAVO kan band tussen VS en Europa verbeteren"

De Buitenlandministers van de NAVO-landen zijn voor het eerst sinds de verkiezing van Donald Trump als toekomstig Amerikaans president bijeen in Brussel. Trump had tijdens zijn verkiezingscampagne niet veel goeds over voor de NAVO, maar Stoltenberg wil de banden tussen Europa en de VS blijven aanhalen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
NAVO-baas Stoltenberg met Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Kerry

Op de bijeenkomst in Brussel is ook huidig Amerikaans minister voor Buitenlandse Zaken Kerry aanwezig. Hij zat los van de algemene vergadering even samen met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, die de NAVO als een middel ziet om de banden tussen de VS en de Europa te verbeteren. Hoewel de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump het nut van de NAVO in vraag stelt, wil Stoltenberg het militair bondgenootschap in de toekomst zeker levendig houden.

Op het programma van de NAVO-top vandaag staat de stemming van een reeks maatregelen in zeven domeinen die de samenwerking tussen de NAVO en de EU moeten verbeteren. Die maatregelen situeren zich onder meer op vlak van cybercriminaliteit en de zogenoemde "operationele samenwerking", zoals bijvoorbeeld in het geval van operaties tegen mensensmokkel over zee.

Meest gelezen