Turkse en Syrische strijders tijdens een aanval op Koerdische stellingen in het noordoosten van Syrië.
Volledig scherm
Turkse en Syrische strijders tijdens een aanval op Koerdische stellingen in het noordoosten van Syrië. © AFP

VS: “Verschillende gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten in Syrië”

De Turkse inval in het noordoosten van Syrië heeft ertoe geleid dat verschillende gevaarlijke gevangenen van IS zijn vrijgelaten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, verklaard.

14 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Turkije verslond miljarden euros die ze kregen van de EU, doen van alles wat god verboden heeft, gooi er nu maar n bom op.
  • Levent Çamoğlu

    5 jaar geleden
    10 jaar Burgeroorlog in Syrië, waarbij de regering van Syrië zijn eigen volk vermoord, waarbij Turkije 4 miljoen vluchtelingen opgevangen heeft, waarbij terroristen aan de grens van Turkije een staat in een staat willen oprichten.Na 10 jaar geduld is Turkije nog maar een week in Syrië voor zijn grenzen te beschermen en om een zone te creëren waarin de massale opgevangen vluchtelingen kunnen terug keren, en men spreekt al direct over de Turks invasie, Turks geweld. Nato zonder Turkije =oplossing?
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Wat kan je er tegen doen voor het zelfde geld steun Turkije deze mensen al jaren. Dat deze nu weg zijn is enkel Turkije hun schuld door hun bewakers aan te vallen
  • Rik Kleinmond

    5 jaar geleden
    Wy moeten helemaal geen Is vrouwen terug halen,zy hebben er zelf voor gekozen om daar te zyn, geen gratis vliegtuigen op de kap van de belastingbetaler, neen!!!
  • Radboud Kuypers

    5 jaar geleden
    Volgende week "al"? Ondertussen worden er veel mensen vermoord. Hoe is het mogelijk dat deze oorlog zo escaleert? Waarschijnlijk iedereen belangen en niemand wil iets doen. Zo erg.