Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

1 op de 5 Vlamingen slikt slaappillen

We slaan onze hersenen massaal knock-out met slaappillen: liefst 1 op de 5 Vlamingen neemt of nam al slaapmiddelen op doktersvoorschrift, bij vrouwen doet zelfs 1 op de 4 dat. Dit terwijl slaappillen verslavend zijn, nare neveneffecten hebben, de oorzaak van onze slaapproblemen niet aanpakken en onze slaapkwaliteit ook niet verbeteren. Maar er zijn alternatieven. Partena Ziekenfonds onderzocht het slaapgedrag van duizend Vlamingen en lanceert vandaag een campagne om ons anders en beter te leren slapen.

4 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Werkende mensen worden gedwongen om al hun slaap te consumeren in één keer, 's nachts. Als dat niet lukt, wordt de volgende dag op het werk een échte corvee zonder plezier. Geef WN slaapverlof (onbezoldigd = vrij) tijdens de kantooruren aub, in een donkere kamer, met 1-persoons-ligplaatsen. Dank u.
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Mensen liggen wakker van lawaai tegenwoordig. Als een pilletje kan helpen om in te slapen. Waarom niet.
  • Chiel Van Damme

    5 jaar geleden
    geef mij maar mijn jointje
  • Caroline Poelmans

    5 jaar geleden
    De tips voor een goede slaaphygiene zijn goed om mee te geven maar ik vrees dat we vooral wakker liggen van de wereld waarin we leven : werkdruk, stress, verwachtingspatroon , rekeningen betaald krijgen , ... Sedert de financiële crisis van meer dan een decennium geleden leven we in en ratrace . DAAR lig ik dus wakker van!