© AFP

Zo wil de Primera Division de Premier League bijbenen als meest bekeken competitie

De Primera Division mikt tegen 2018 op wereldwijd drie miljard tv-kijkers. Dat heeft Vincente Casado, de voorzitter van het ontwikkelingsorgaan van de Spaanse competitie, dinsdag tijdens een bijeenkomst in Qatar verkondigd. De Primera Division zou op die manier de Engelse Premier League bijbenen als meest bekeken competitie ter wereld.

Dit seizoen stemmen volgens cijfers van Casado iets meer dan twee miljard kijkers af op wedstrijden van de Primera Division. Om tegen 2018 dat aantal tot drie miljard te verhogen, wil het ontwikkelingsorgaan vooral de Aziatische markt aanboren. Het plan is om meer matchen in Spanje ‘s namiddags af te werken, zodat ze in Azië in ‘prime time’ uitgezonden kunnen worden.

Dit seizoen experimenteert de Primera Division al met middagwedstrijden van onder meer de topclubs Real Madrid en Barcelona. Die ingreep heeft volgens Casado het tv-publiek verdubbeld.

Als de Primera Division er effectief voor kiest om meer matchen op (zaterdag)middag te programmeren, zal de Spaanse competitie in directe concurrentie treden met de Premier League, waar de matchen doorgaans in de namiddag worden gespeeld. Met drie miljard tv-kijkers is de Engelse competitie op dit ogenblik het meest bekeken kampioenschap ter wereld.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer