Het ongeval gebeurde gisteravond in de attractie Sky Flyer, op de kermis in het Franse Firminy.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde gisteravond in de attractie Sky Flyer, op de kermis in het Franse Firminy. © Twitter @AktivRadio

Vrouw (24) sterft nadat stoeltje uit kermisattractie wegvliegt

BuitenlandEen 24-jarige vrouw is om het leven gekomen nadat ze in Frankrijk van op ongeveer 10 meter hoogte uit een kermisattractie met de naam ‘Sky Flyer’ was geslingerd. Een andere vrouw (20) raakte volgens de hulpdiensten ernstig gewond.

14 reacties

  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Veel sterkte aan de nabestaanden .Ik persoonlijk kruipt nooit in die attracties omdat ik steeds vrees dat zoiets kan gebeuren.
  • Jan Van Gent

    5 jaar geleden
    Zo een stoeltje hangt toch met meerdere kabels vast aan de basis .volgens de foto die nu niet zo zo scherp is tel ik toch 6 kabels die kunnen tocht niet allemaal tezelfdertijd loskomen en zou toch moeten berekend zijn dat zo een stoeltje zelfs met de helft van kabels moet kunnen blijven hangen ... en je zit toch wel goed vast in zo iets misschien daar het probleem ?
  • luk hendrickx

    5 jaar geleden
    Deze atrakties zouden na elke opstelling moeten gekontroleerd worden door een onafhankelijke vakman. Bovendien zou er een veiligheidssysteem moeten aangebracht worden. Mij ziet men in deze soort atrakties niet. Ik ben ingenieur van beroep.
  • chris Tophe

    5 jaar geleden
    Slecht gemonteerd, metaalmoeheid, sabotage van concurrenten...noem maar op, het slachtoffer komt er niet mee terug.
  • Miguel N. Noridine

    5 jaar geleden
    Dat wereldje van foorkramers is zo ziek als iet. Alles draait om winst en dat gaat nooit gepaard met veiligheid. Wordt op minder dan 1 dag met wat Polen opgetrokken... Neem nu attractie Tauron die vele malen deze krachten overstijgt... Denk niet dat daar ooit 1 probleem mee gaat zijn.