De bewuste foto van de min 10-jarigen van de Beringse club Turkse FC.
Volledig scherm
De bewuste foto van de min 10-jarigen van de Beringse club Turkse FC. © rv

Voetbal Vlaanderen reageert op “militaire groet” van Turkse voetballertjes uit Beringen: “Dit kan niet”

Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische Voetbalbond, is een onderzoek gestart naar enkele foto's en filmpjes van de Beringse club Turkse FC. Daarop is te zien hoe kinderen een militaire groet brengen om de soldaten in de Turks-Syrische oorlog te eren. Marc Van Craen betreurt het feit. “Voetbal en politiek moeten gescheiden blijven.”

242 reacties

  • Eric Gebruers

    5 jaar geleden
    Eruit die handel! Heeft niets met sport te maken en bovendien zeer onrespectvol tgv de slachtoffers bij de Koerden! Altijd maar problemen met die fanaten!!!!!!
  • Tommaso Pizzico

    5 jaar geleden
    In Limburg leven meer als 50 verschillende nationaliteiten vredelievend naast elkaar ,alleen met Turken problemen, eerst met trouwstoeten nu met dit,waarom ?
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    turse fc en toch 1 belgische vlag gezien...dit om hun subsidies te krijgen...een schande is het en er wordt niks aan gedaan want hun potje warm bloed kookt snel over...
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    steun aan overleden soldaten zeiden ze toch op alle nieuwszenders?? op hun site staat gewoon steun aan de soldaten...in hun strijd..overleden verzonnen om slachtoffer te kunnen uithangen..
  • Rudy De Volder

    5 jaar geleden
    Trots, voetbal is een spel en sommigen nemen hunzelf veel te serieus en vinden dat voetbal hoger aangeschreven staat dan de gewone werkmens. Afschaffen van betaald voetbal en er terug een van oudsher spel van maken zou al een goed begin zijn.