Tom Van Grieken (Vlaams Belang)
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang) © Photo News

Van Grieken: "Wie gaat strijden voor Erdogan, moet Belgische nationaliteit verliezen"

Vlaams Belang dient een wetsvoorstel in waardoor iedereen die zijn legerdienst doet in het leger van een land dat behoort tot de Organisatie voor Islamitische Samenwerking zijn Belgisch staatsburgerschap verliest. "Wie gaat vechten in een leger van een land waarvan de waarden haaks op de onze staan, heeft hier geen plaats meer", vindt partijvoorzitter en Kamerlid Tom Van Grieken.

125 reacties

  • Lucien Van den borre

    4 jaar geleden
    INDERDAAD TOM groot gelijk zo geraken we misschien eens van die eeuwige profiteurs met hun dubbele nationaliteit af. meer dan waarschijnlijk komen ze dan waar gewond?????????? terug en kunnen ze op invaliditeit...….. weeral kassa kassa
  • Philip Maes

    4 jaar geleden
    Peter Janssen, dubbele nationaliteit is niet iets wat je kiest. Je hebt het als individu automatisch, eenvoudigweg door toepassing van twee nationaliteitswetten. In veel gevallen kan je er ook geen afstand van doen. Toevallig kan het voor Turken bv niet, tenzij ze bepaalde voorwaarden vervullen zoals hun legerdienst doen in Turkije.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Belgische staatsburgers die gaan vechten voor een buitenlandse mogendheid zijn reeds strafbaar volgens de wet,bovendien schenden ze als Belg de soevereiniteit van dat land en horen dus berecht te worden.Dubbele nationaliteit is overigens discriminatie van autochtone Belgen die maar 1 nationaliteit hebben. Waar is unia nu?Afschaffen want dubbele nationaliteit is pamperen van vreemd kiesvee voor de politiek,met voordelen die wij betalen door besparingen maar zelf niet krijgen!
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Henri Troyat, u hebt gelijk. Naast de wetgeving , kent u misschien ook het verschil tussen theorie en praktijk.Wie hier zijn Turkse nationaliteit opzegt kan zich verwachten aan eindeloze druk en pesterijen. Hoeveel Amerikanen en Israëli's van hier gaan in hun land niet onder de wapens? Als je consequent bent moet je die ook verplichten Belg te worden.Merkwaardig toch dat dit net van een nationalistische partij moet komen, de chauvinisten kunnen mekaar niet goed af zo te zien.
  • Sam Dezeure

    4 jaar geleden
    Dit zijn punten die al jaren hadden moeten gebeuren, maar met de N-VA zal er weeral niet veel in huis komen. Het zal een decennia lang bla bla zijn maar evenveel achteruitgang als de rode of groene partijen. Tijd voor echte verandering!