© vier

Philippe Geubels blijkt toch iets geleerd te hebben in al die jaren als jurylid in ‘De slimste mens’

Zit hij er nu als jurylid of als kandidaat, Philippe Geubels kan het moppen tappen niet laten. Toch blijkt hij als kandidaat meer dan enkel een moppenboek te hebben bekeken. Een aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee.

bpr

De winnaar van maandagavond:

Philippe Geubels liep al gauw uit op zijn tegenspelers en haalde uiteindelijk de eerste overwinning binnen, met liefst 449 seconden op de teller.

De verliezer:

Basketbalspeelster Ann Wauters moest de duimen leggen tegen Natalia, die haar tijd in de finale strategisch tot 1 seconde lager liet zakken en eerst mocht antwoorden. Bij de laatste vraag – “Wat weet je over Jani Kazaltzis?” – had ze aan één trefwoord genoeg om Wauters te wippen.

De nieuwkomer van dinsdagavond:

Acteur Zouzou Ben Chikha, bekend van onder meer Bevergem en De dag.

De beste quotes:

Jurylid Jeroom, nadat hem was gevraagd naar zwangerschapstips voor Natalia: “Vraag dat aan Erik Van Looy zijn kapper. Die is het gewoon om vieze dingen te zien tijdens het knippen.”

Van Looy, na een filmpje over een schaap in een schommel: “Ik hou van schapenfilmpjes, ik heb er thuis veel op cd-ram.”

Geubels: “Hij dacht: ik ga die mop gewoon vertellen. Blaat het niet dan schaadt het niet.”

Jeroom: “Ann Wauters en ik zijn het gewend om achternagezeten te worden door vrouwen, terwijl we rondlopen met veel te ­zware ballen.”

Het mooiste moment:

Burgemeester van ­Oostende Bart Tommelein (Open Vld) mocht in een filmpje vertellen over zijn liefde voor de Noordzee. Dat ontaardde in een psychedelische lsd-trip toen hij in een kreeftenpak tussen bontgekleurde vissen Diep in de zee begon te ­zingen, uit De kleine zeemeermin.

De tussenstand

1 Philippe Geubels (2 afleveringen)

2 Natalia (2 afleveringen)

3 Ann Wauters (1 aflevering)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER