© AFP

Trainer Leonid Sloetski verlaat CSKA Moskou

Leonid Sloetski heeft besloten te stoppen als trainer van CSKA Moskou. Dat maakte de Russische titelverdediger dinsdag bekend. Het Champions League-duel van woensdag tegen Tottenham Hotspur wordt de laatste wedstrijd van de 45-jarige ex-coach van de Russische nationale ploeg.

CSKA zal tegen het einde van de week beslissen over een opvolger. Volgens de gespecialiseerde pers beschikt de Wit-Rus Viktor Gontscharenko, op dit moment actief bij reeksgenoot FK Oefa, over de beste papieren.

Sloetski trainde CSKA sinds 2009. In zeven seizoenen kroonde hij zich driemaal tot landskampioen en won hij twee Russische bekers en Supercups. Dit seizoen liep het iets moeizamer voor Sloetski in de Russische hoofdstad. Na zeventien speeldagen achtervolgt CSKA, derde in de stand, op acht punten van stadsgenoot en leider Spartak.

Ook in de Champions League presteren de hoofdstedelingen, met drie punten uit vijf duels en een laatste plaats, niet volgens de verwachtingen. Woensdag ontvangt CSKA op de laatste speeldag Tottenham, dat een punt meer telt. Beide teams zijn al uitgeschakeld in de Champions League, maar strijden nog om de derde stek en de bijbehorende kwalificatie voor de Europa League. Het duel tegen Mousa Dembélé, Jan Vertonghen en de herstelde Toby Alderweireld vormt dus de afscheidswedstrijd van Sloetski.

Sloetski combineerde zijn job bij Moskou een seizoen met die van bondscoach van Rusland, toen hij in 2015 Fabio Capello opvolgde. Sloetski kwalificeerde Rusland voor het EK in Frankrijk, maar stapte na de roemloze uitschakeling van de Russen in de poulefase op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer