Politie maakt Koningsplein vrij.
Volledig scherm
Politie maakt Koningsplein vrij. © VTM Nieuws

Extinction Rebellion verzamelt getuigenissen over optreden Brusselse politie: “Als verhalen kloppen, kan dit niet door de beugel”

De betoging van Extinction Rebellion op het Brusselse Koningsplein zaterdag blijft nazinderen. De organisatie heeft al meer dan 30 getuigenissen verzameld van manifestanten over het optreden van de Brusselse politie, zowel op het plein zelf als in de cellencomplexen na de 435 arrestaties. Daarbij is sprake van verregaande pesterijen en mogelijk zelfs mishandelingen. De politie belooft een en ander te onderzoeken. "Als die verhalen kloppen, kan dit vanzelfsprekend niet door de beugel", zegt woordvoerster Ilse Van de keere.

42 reacties

  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Bij de meerderheid van de betogingen gaat het er net zo aan toe of erger, maar dan zijn het geen geitenwollensokken linksen en is de tante van de koning er ook niet bij en geeft het niet. De waarheid heeft ook haar rechten.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ik had gereageerd in met een Engelse quote, omdat ook de leden van deze Engelstalige klimaatfacscisten het zouden begrijpen. Spijtig genoeg niet gepubliceerd. Niet politiek correct genoeg zeker? Helaas.
  • Patrick Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De politie had het hier toch heel wat menselijker kunnen aanpakken.Dit lijkt mij er toch over gaan hun gedrag.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    Ik heb gehoord dat zelfs Trump persoonlijk langs kwam om onze agenten te feliciteren voor hun werk. Overigens voor mensen die beweren van zwaar mishandeld te zijn geweest door de politie zien ze er toch niet zo uit. Als ik letterlijk op mijn plaats geschopt wordt door iemand is dat na 1 week nog zichtbaar hoor.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Deze organisatie is echt onbetrouwbaar daar zij zelf mensen betalen/ huren om te betogen. Politie doet haar werk.