Een Russische huurling vanmiddag in de voormalige Amerikaanse legerbasis van Manbij.
Volledig scherm
Een Russische huurling vanmiddag in de voormalige Amerikaanse legerbasis van Manbij. © rv

De machtswissel in Syrië in één beeld: Russische huurling poseert in haastig verlaten Amerikaanse legerbasis

Het leger van de Syrische president Bashar al-Assad heeft de stad Manbij en omliggende plaatsen in het noorden van Syrië helemaal in handen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Ook laat persbureau Tass  weten dat de Russische militaire politie - ter vervanging van de Amerikaanse troepen - in het gebied patrouilleert aan de frontlinie tussen de Turkse en Syrische troepen. Op een video is te zien hoe Russische huurlingen zich amuseren in een kamp waar tot vanmorgen nog Amerikaanse troepen gestationeerd waren. 

17 reacties

  • Rudy Jacobs

    5 jaar geleden
    spijtig ik ben 45 jaar te oud of ik werdt ook huurling zeker weten ,met laffe vlaamse en europese regeringen komen we niks vooruit,chapeau mr President Poetin samen met yi Linping beste leiders in de wereld
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    johan debue, juist, zoals Oekraine destabiliseren. Net als vele ex-sovjetlanden. Zijn politieke tegenstanders laten verdwijnen. Zijn internetleger dat overal trolt. Het is een toppertje, die Poetin...
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Proficiat aan Poetin al vele keren herhaald een echte wereldleider.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De Russen stuurden vast een bedankbriefje naar de Amerikanen voor deze mooie basis met basis infrastructuur. Ze konden het de Syriers en Russen niet makkelijker maken.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Poetin is er weer in geslaagd om de eindwinnaar te zijn in deze zaak. Verstandig man in tegenstelling met die verwaande Trump en de bange Europeanen.