Politie maakt Koningsplein vrij.
Volledig scherm
Politie maakt Koningsplein vrij. © VTM Nieuws

Extinction Rebellion verzamelt getuigenissen over optreden Brusselse politie: “Als verhalen kloppen, kan dit niet door de beugel”

De betoging van Extinction Rebellion op het Brusselse Koningsplein zaterdag blijft nazinderen. De organisatie heeft al meer dan 30 getuigenissen verzameld van manifestanten over het optreden van de Brusselse politie, zowel op het plein zelf als in de cellencomplexen na de 435 arrestaties. Daarbij is sprake van verregaande pesterijen en mogelijk zelfs mishandelingen. De politie belooft een en ander te onderzoeken. "Als die verhalen kloppen, kan dit vanzelfsprekend niet door de beugel", zegt woordvoerster Ilse Van de keere.

42 reacties

  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Bij de meerderheid van de betogingen gaat het er net zo aan toe of erger, maar dan zijn het geen geitenwollensokken linksen en is de tante van de koning er ook niet bij en geeft het niet. De waarheid heeft ook haar rechten.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ik had gereageerd in met een Engelse quote, omdat ook de leden van deze Engelstalige klimaatfacscisten het zouden begrijpen. Spijtig genoeg niet gepubliceerd. Niet politiek correct genoeg zeker? Helaas.
  • Patrick Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De politie had het hier toch heel wat menselijker kunnen aanpakken.Dit lijkt mij er toch over gaan hun gedrag.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    Ik heb gehoord dat zelfs Trump persoonlijk langs kwam om onze agenten te feliciteren voor hun werk. Overigens voor mensen die beweren van zwaar mishandeld te zijn geweest door de politie zien ze er toch niet zo uit. Als ik letterlijk op mijn plaats geschopt wordt door iemand is dat na 1 week nog zichtbaar hoor.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Deze organisatie is echt onbetrouwbaar daar zij zelf mensen betalen/ huren om te betogen. Politie doet haar werk.
  1. Brandweerman (32) uit Maldegem verongelukt tijdens motorrit in Lapscheure: “Een man vol grappen en grollen”
    update

    Brandweer­man (32) uit Maldegem veronge­lukt tijdens motorrit in Lapscheure: “Een man vol grappen en grollen”

    Een 32-jarige brandweerman uit Maldegem is zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Damme. Hij reed op z'n motor richting Maldegem, net over de brug met de Damse Vaart kwam het tot een botsing met een auto. Zijn collega’s herinneren hem als een warme, vlotte man: “Hij kwam in oktober 2020 over van zone Merelbeke, maar het voelde meteen alsof hij hier al jaren zat.”
    Damme, Maldegem
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen