Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Inburgering blijft gratis in Brussels Gewest

Om te vermijden dat een traject in het Nederlands 360 euro zou kosten en een Franstalige inburgeringstraject gratis zou zijn, heeft de Vlaamse regering beslist om de inburgering voor inwoners van het Brussels Gewest gratis te houden, verklaarde Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) aan BRUZZ. Minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) bevestigde dat vandaag ook in het Vlaams Parlement op vragen van Hannelore Goeman (sp.a) en Stijn Bex (Groen).

22 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Dit zijn de plaatselijke bestuurders, dit is lachen, "Vaak is het een direct ticket naar een kwaliteitsvolle en duurzame job in Brussel of Vlaanderen.” Inburgeringscursus zet zoden aan de dijk om juist de hand op te houden, ga door zo.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    België onbestaande op de wereld kaart maar een piep klein landje waar altijd onoplosbare problemen zijn en er nooit een eensgezindheid is. VB een migrant die erkend is kost de staat 2250 euro per maand, een Belg die als werknemer in de privé sector 45 jaar heeft gewerkt kan niet eens een rustkamer van 1800 euro betalen want dat is heel ver boven het gemiddeld pensioen. De politiek is dan verwonderd dat er op het Vlaams blok word gestemd maar het zal nog erger worden bij de volgende verkiezing.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Onze bruggenbouwer is deze wet weer onderuit aan het helen. Niet voor niets dat ze dit wezen op deze post gezet hebben. Binnenkort zijn het de Belgen die hun taaltje moeten leren. Verbinden noemt hij dat!
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Brussel geen subsidies meer vanuit Vlaanderen en een kostelijke inburgeringscursus gratis dat lijkt me toch absurd....
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Wat Somers betreft is alles gratis voor allochtonen.