Nicola Sturgeon.
Volledig scherm
Nicola Sturgeon. © REUTERS

Schotse premier wil in 2020 nieuw referendum over onafhankelijkheid: “Brexit is een ramp”

Schotland zal volgend jaar een nieuw referendum houden over de onafhankelijkheid. Dat heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon (Scottish National Party, SNP) vandaag gezegd. Dat nieuwe referendum is nodig omdat Schotland tegen zijn wil uit de EU zal verdwijnen. "Brexit is een ramp", zei Sturgeon in haar toespraak voor het jaarlijkse congres van de SNP in Aberdeen. "We weten niet of het Verenigd Koninkrijk al dan niet zonder deal uit de EU zal stappen, maar we weten dat geen van die opties in het belang van Schotland is."

11 reacties

  • stefan crama

    5 jaar geleden
    De Brexit is wel degelijk een ramp ondanks een aantal idioten die het omgekeerde beweren. Voor de EU maar vooral voor het VK. Duizenden afspraken, regels, wetten en andere vervallen op gebied van handel, veiligheid en zoveel meer. De ramp is eigenlijk niet te overzien.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Zoals Mr.Devlieger aanhaalt,wie gaat hun jaarlijks deficiet dat in de miljarden pond loopt betalen? De europese belastingsbetaler? Van hoogmoed gesproken. mvg.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Het is het moment voor de Schotten als ze van die eigenwijze Britten willen af geraken.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Brexit is geen ramp, Nicola Sturgeon is een ramp. Wie een beetje de Engelse politiek volgt twijfelt daar geen seconde aan. Zij wil het liefst van al een onafhankelijk Schotland maar zonder de centen van de Britten zouden ze weer in het stenen tijdperk zitten.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Gaat Schotland en zijn politici dan de weg op van Catalonië? Dat belooft!’