EPA
Volledig scherm
© EPA

Turbulente nacht in Barcelona: woedende Catalanen opnieuw slaags met politie, branden in heel de stad

Woedende Catalanen zijn gisterenavond voor de tweede dag op rij slaags geraakt met de politie. Agenten grepen in toen deels vermomde betogers veiligheidshekken rond Spaanse regeringsgebouwen probeerden omver te werpen. Ze gooiden ook met blikken, fakkels en verfbommen naar de veiligheidsdiensten in Barcelona. Heel de nacht lang bleef het onrustig in de Catalaanse hoofdstad.

78 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    44% is voor en 48% is tegen afscheiding. En als die 44% vindt dat hen dat het recht heeft om een staatsgreep te plegen en geweld daarbij een middel is dan ziet het er slecht uit voor Catalonië als die aan de macht zouden komen.
  • Rafael Van Meerbeek

    5 jaar geleden
    Roel Mick, ik woon wel in Catalonië, al 15 jaar, en wat jij beweert is absoluut zever. De Catalanen vragen 1 ding, een bindend referendum. Als je dan toch zo zeker bent dat er geen meerderheid is, waarom laat Spanje dan geen referendum toe? De Catalanen zullen het resultaat aanvaarden, zij zijn namelijk wel democraten.
  • Roel Mick

    5 jaar geleden
    Die armzielige Vlamingen hier weten niet waarover ze praten. Ik woon daar in Spanje (ja, niet Catalonie) en weet dat die Catalanen die op straat komen geen lieverds zijn maar zeer extreme mensen. Gemanipuleerd door een fascistische partij die staatsgreep wou plegen. En meerderheid wilt geen onafhankelijkheid hé. Niks is wat het lijkt. Spaanse justitie heeft groot gelijk die politiekers te straffen !!
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Wat een schande en dan zeggen ze dat spanjaarden slecht zijn de catelaanen zijn zo te zien geen haar beter leef met elkaar inplaats de idioten uit te hangen en dan willen ze vreedzaam betogen waarom beginnen ze dan met stenen te gooien van mij krijgen ze zo geen sympathie ga terug naar huis want brengt toch niks op
  • rob jamers

    5 jaar geleden
    artikel 155 is de oplossing, met Rajoy was het beter.