De Turkse president Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Tayyip Erdogan. © via REUTERS

Erdogan: “Trump wil staakt-het-vuren, maar dat zal nooit gebeuren”

“Trump wil dat er een staakt-het-vuren komt, maar dat zal nooit gebeuren.” De Turkse president Tayyip Erdogan balt de vuist nog meer nu hij in Noord-Syrië een offensief gestart is. Over de Amerikaanse sancties maakt hij zich naar eigen zeggen geen zorgen. “Ik heb de Amerikaanse president duidelijk gemaakt dat we niet onderhandelen met een terroristische organisatie.” Daarmee verwijst hij naar de Syrische Koerden in het gebied. 

61 reacties

  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Waar sturen onze grote leiders op aan ?Saddam viel Koeweit binnen .....Erdogan valt Syrie binnen wat is het verschil ?
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Zoals het er nu voor staat heeft Erdogan zich bekend gemaakt als agressor. Hij is zijn eigen privé oorlogje gestart . Dat hij er nu de rekening maar voor gepresenteerd wordt . En afgezet door zijn eigen bevolking. Het gaat zo ver komen dat hij de Navo voor hulp gaat vragen. De eerste woorden zijn al gevallen . Hij is het slachtoffer zien jullie dat niet!! Is al uit gesproken . Maar hij is enkel de boelie die gestopt moet worden.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Amerika is maar in twee zaken geïnteresseerd namelijk of ze nog gebruik kunnen maken van de Turkse luchtmachtbasissen en of Turkije alsnog gaat kiezen voor hun luchtafweersysteem. Zoniet heeft Turkije binnen de NATO nog weinig zin.
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Wie wil nu in de boot gaan met een onbetrouwbaar iemand?
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Trump is de enige US president die nog geen oorlog heeft gestart, hij trekt zijn troepen van overal terug en stopt politieagent te spelen,de VSeconomie draait volop, hij stopt illegale migratie...ik geef volmondig toe dat de manier waarop soms niet politiek correct genoeg is voor velen,maar de EU en vooral België heeft meer dan ooit een beetje Trump nodig. Kijk wat de multiculti onze samenleving heeft bijgebracht, exclusieve Turkse kindvoetbalploegjes die een genocide op een ander volk steunen.