AP
Volledig scherm
© AP

Giuliani en Pence weigeren in te gaan op dagvaarding Huis van Afgevaardigden

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, hebben gezegd geen documenten met betrekking tot de Oekraïne-correspondentie van de regering te zullen overhandigen aan de onderzoekscommissies van het Huis van Afgevaardigden. Beiden leggen daarmee een dagvaarding van het Huis, dat een onderzoek tot afzetting van de president is begonnen, naast zich neer.

10 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Waarom weigeren als ze niets te verbergen hebben en zo Trumps onschuld zouden kunnen bewijzen? En @Fons: Trump heeft NIET de volledige tekst van het 33 min. durende gesprek vrijgegeven, er staat zelfs op vermeld dat het géén "verbatim" transcript is! En waarom denk je dat zelfs Bolton zich ongerust maakte over de druk die Trump uitoefende op Oekraïne? Druk zetten kan je trouwens ook "vriendelijk" doen.
  • Johan Geyskens

    5 jaar geleden
    Fons, ofwel kan jij niet lezen ofwel heb je het verkeerd gelezen want Trump heeft wel degelijk druk op Zelensky gezet, hij heeft het zelfs openlijk toegegeven! Eerst eens goed lezen en indien je niet kan lezen vraag het aan iemand om het u voor te lezen.
  • Jack Dereder

    5 jaar geleden
    Fons, dus volgens u moet men expliciet dreigen om druk uit te oefenen? Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Trump moet niet meer vrijgepleit worden, Vanderweyen. Dat is al gebeurd: Trump heeft de volledige tekst van het telefoongesprek vrijgegeven. Hebt u die tekst al gelezen? Ik wel. En op geen enkel moment heeft Trump druk gezet op Zelensky. Integendeel zelfs: het was een vriendelijk gesprek. Wellicht is dat de reden waarom de klokkenluider heel vaag bleef en de tekst zelf niet in zijn nota zette. De klokkenluider wist dat Trump niks verkeerd heeft gezegd of gedaan.
  • michael glingani

    5 jaar geleden
    Nu weet ik waarom vrouwe justitia geblinddoekt is. Men kan het gerecht met ze voeren spelen juist zoveel men goesting heeft. Weer iets bijgeleerd ben die Amerikanen. Een arme zwarte gaat voor een gram weed 30 jaar de bak in en de president moet zich zelfs niet aan de wet te houden.