Zoet, zoeter, zoetst: Loïc bakt chocoladetaart
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een chocoladetaart.
INGREDIËNTEN
1 rol bladerdeeg
250g zwarte chocolade
650ml volle room
100g ongeraffineerde rietsuiker
1 chilipeper
1 limoen
100ml gecondenseerde melk
1 vanillestokje
300g droogijs
BEREIDING
1. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier in de taartvorm.
2. Verwijder de randen en prik gaatjes in de bodem.
3. Zet een gewicht op de taart en zet 20min in de oven op 180°C.
4. Meng 100g suiker met 100ml water en zet op het vuur.
5. Haal de zeste van de limoen, verwijder de pitjes uit de chilipeper.
6. Snijd alles in fijne reepjes en voeg toe aan de suikersiroop.
7. Laat 15min konfijten.
8. Breek en smelt 250g pure chocolade au bain-marie.
9. Meng 250ml volle room met de gesmolten chocolade en roer goed.
10. Giet de ganache op de taartbodem en laat afkoelen in de koelkast.
11. Meng 100ml gecondenseerde melk met 400ml volle room.
12. Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.
13. Verpulver het droogijs.
14. Mix de room en voeg het droogijs toe.
15. Werk de taart af met de gekonfijte limoen en peper.
16. Voeg fleur du sel en roomijs toe.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKris Eelen