Zoet, zoeter, zoetst: Loïc bakt chocoladetaart
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een chocoladetaart.
INGREDIËNTEN
1 rol bladerdeeg
250g zwarte chocolade
650ml volle room
100g ongeraffineerde rietsuiker
1 chilipeper
1 limoen
100ml gecondenseerde melk
1 vanillestokje
300g droogijs
BEREIDING
1. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier in de taartvorm.
2. Verwijder de randen en prik gaatjes in de bodem.
3. Zet een gewicht op de taart en zet 20min in de oven op 180°C.
4. Meng 100g suiker met 100ml water en zet op het vuur.
5. Haal de zeste van de limoen, verwijder de pitjes uit de chilipeper.
6. Snijd alles in fijne reepjes en voeg toe aan de suikersiroop.
7. Laat 15min konfijten.
8. Breek en smelt 250g pure chocolade au bain-marie.
9. Meng 250ml volle room met de gesmolten chocolade en roer goed.
10. Giet de ganache op de taartbodem en laat afkoelen in de koelkast.
11. Meng 100ml gecondenseerde melk met 400ml volle room.
12. Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.
13. Verpulver het droogijs.
14. Mix de room en voeg het droogijs toe.
15. Werk de taart af met de gekonfijte limoen en peper.
16. Voeg fleur du sel en roomijs toe.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKris Eelen