Daniel Deriemacker wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega. In een anonieme brief wordt hij nu aangeduid als opdrachtgever voor de moord.
Volledig scherm
Daniel Deriemacker wordt verdacht van de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega. In een anonieme brief wordt hij nu aangeduid als opdrachtgever voor de moord. © rv

Anonieme briefschrijver gehoord op proces-Deriemacker: “Belangrijk dat de volledige waarheid naar boven komt”

De debatten op het assisenproces tegen Daniel Deriemacker (38) zijn vanochtend even stilgelegd, nadat een anonieme brief aan voorzitter Antoon Boyen binnenkwam. In die brief wordt beweerd dat de beschuldigde niet de uitvoerder, maar wel de opdrachtgever van de moord op zijn vrouw was. Rond 12.20 uur werd het proces hervat met een nieuw verhoor van de zus van de beschuldigde. De briefschrijfster wees namelijk Rebecca Deriemacker aan als bron van haar informatie. Ook de anonieme briefschrijfster werd later verhoord.

7 reacties

  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Wie zo zeker is ...moet niet anoniem komen iets komen vertellen . Dat is hoogst vreemd. Op anomieme vertellingen kan men zich gewoon niet baseren om een uitspraak te doen . Dus als die persoon echte juiste feiten vertelt met de bedoeling juiste rechtspraak te doen , dan moet ze zich bekend maken. Grote twijfel of dit allemaal geen fantast of fantaste is.
  • Maria Jakoba Hulpiau

    5 jaar geleden
    Komt men met zo"n vodje papier af om iemand te beschuldigen... en daar wordt dan een proces voor stilgelegd. Als we zo beginnen ...
  • robbe vanhoutte

    5 jaar geleden
    Als hij nog een beetje fatsoen heeft zegt hij gewoon de waarheid ipv te liegen dat hij zwart ziet (inclusief die familie van hem..)
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Justitie is in België een zo goedbetaalde job langs allerlei kanten, de rechters de advocaten...dat enig circuseffect daar niet vreemd aan is. Maar het werkt gewoon niet. Er loopt op wetgevend gebied veel achter. De code napleon is nog altijd de maatstaf, ook heel bijzonder de procedures, zalig voor de advocaten en voor het justitiepersoneel. En voor het leven benoemde rechters, nog een hele hoop op grond van hun politieke partij, zonder enige controle volledig achterhaald.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    anoniem kan eenieder van alles verklaren en fantaseren.