AFP
Volledig scherm
© AFP

“Ik kan niet meer volgen”: Turkse president Erdogan snapt tweets Donald Trump niet meer

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan kan de verklaringen van zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump over de positie van de Verenigde Staten in Syrië "niet meer volgen", zo heeft hij volgens de pers gezegd.

63 reacties

  • diane roelant

    5 jaar geleden
    Erdogan kan toch zomaar niet beslissen een veiligheidszone te bouwen in een land dat niet van hem is,Eerst mensen verjagen uit hun huizen om daarna andere mensen in onder te brengen.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump zegt nu al dat de Koerden "geen engeltjes zijn" en dat de PKK "erger is dan IS". Wat heeft Erdogan hem beloofd? Of waarmee heeft Putin hem gechanteerd? Of heeft het iets te maken met zijn twee Trump Towers in Turkije?
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Jan Janssens, misschien begrijpt u het niet maar Poetin wil wel terug naar de kracht en militaire uitstraling van de destijdse USSR. Maar dan wel met de nodige privileges voor het (zijn) kapitaal. Communisme hoeft niet.
  • rudy liessens

    5 jaar geleden
    Probeer dit niet te begrijpen , want ge krijgt er alleen maar hoofdpijn van
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    De VS. weten maar al te goed wat ze doen. Trump wil geen enkel dode Amerikaanse soldaat zien thuiskomen voor de verkiezingen. Erdogan zal een prijs moeten betalen voor het aanschaffen van de Russische raketten. Eenmaal zijn leger in Syrië binnengetrokken is zullen er dagelijks gesneuvelde Turkse helden naar huis komen. De NATO zal NIET tussenkomen. De hoge oorlogskost, de teruglopende toerisme inkomsten, sancties en de oplopende inflatie zullen het Turkse volk nog heel wat pijn bezorgen.