(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Politie schiet weggelopen hond dood: "Agent had geen andere keuze", baasje is woedend

HenegouwenDe politie van Péruwelz (Henegouwen) heeft vrijdag een Mechelse herder van ruim drie maanden oud doodgeschoten die was ontsnapt. Het baasje van de puppy reageert woedend, maar volgens de politie gedroeg de hond zich agressief en had de agent die het vuur opende “geen andere keuze”, meldt Sudinfo.

19 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Sven Thijs,komaan man puppy drie maand ,30 cm hoog gaat een mens verscheu- ren of wat?.Overreactie van politie en Jean Craeghs ,dus ze moeten maar eens alle mensen doden die andere mensen aanvallen ?.Dieren zijn toevallig ook levende wezens en zijn wel de mensen die dieren verkeerd opleiden tussen haakjes en die zouden geen dieren mogen aanschaffen.
  • Cabrioduikboot

    5 jaar geleden
    Dieren die mensen aanvallen dienen altijd gedood te worden...geen enkele uitzondering toestaan. Vind dat de politie juist gehandeld heeft.
  • Sven Thijs

    5 jaar geleden
    Een hond met melktanden die eventueel een kind kan vastkrijgen? Ik heb zelf een mechelse herder en ik vind dat ge als baasje alles eraan moet doen om u honden en de omgeving veilig te houden! Het zijn en blijven dieren
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Heb vandaag nog in een artikel gelezen dat men ook een heel oude Hond heeft doodgeschoten . En nu weer een pup van 3 Maanden ocharme . Waar zijn ze mee bezig zeg ...
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een puppy van 3 maand heeft maar 1 in de kop ,spelen en razen .Zo'n dier heeft zelfs nog melktanden vertel mij eens het gevaar.Wat men hier wel kan besluiten dat deze politieman niet geschikt is voor zijn job ,te schietgraag en niet kunnen inschat-ten van de situatie ,het moest maar eens een mens zijn.Misschien moest men maar eens de persoon opnieuw evalueren voor er ongelukken gebeuren."Beste groeten van 3 asielhonden".