Een opgezette Tasmanaanse tijger in het Australian Museum in Sydney.
Volledig scherm
Een opgezette Tasmanaanse tijger in het Australian Museum in Sydney. © AFP

Acht nieuwe waarnemingen van de in 1936 uitgestorven Tasmaanse tijger

De Tasmaanse tijger of buidelwolf is al in 1936 uitgestorven verklaard. Toch duiken er sindsdien nog geregeld nieuwe informele waarnemingen op van het dier. Recent zijn er weer acht nieuwe bijgekomen, waarvan de laatste twee maanden geleden. Dat blijkt uit documenten van de Australische overheid.

4 reacties

  • Lucas Bouillon

    5 jaar geleden
    Europese schaaphouders worden met de vinger gewezen voor het uitsterven, en er werden er ook meer dan 2000 geschoten in ruil voor de premie van $1, maar het dier was toen al zeer zeldzaam in Tasmanië. Verandering van zijn leefgebied, concurrentie met wilde honden, isolatie, de ziekte bij buidelpredatoren en zijn zeer zwakke genetische diversiteit (al 70.000 jaar aan de gang) zijn wss minstens even belangrijke factoren.
  • Lucas Bouillon

    5 jaar geleden
    Geen slecht geschreven artikel, maar een paar onnauwkeurigheden. Het laatste gecontroleerde exemplaar geschoten in het wild was in 1930, het laatste gekende exemplaar werd 3 jaar later gevangen en stierf in 1936. Het is statistisch quasi uitgesloten dat het allerlaatste exemplaar werd gevangen.Op basis van ernstige waarnemingen wordt aangenomen dat er nog enkele exemplaren leefden tot in de jaren 60. Het dier is officieel pas uitgestorven sinds 1983.
  • Peter Tijdgad

    5 jaar geleden
    De mens vernietigd alles wat om geld gaat ! Hoe groter de Piet hoe slechter
  • Marc Fabry

    5 jaar geleden
    Waar zijn de bewijzen? In deze tijd moet je toch zeker een goed filmpje kunnen maken?