Verbazing over kledingwissel van koningin Mathilde op trein

Koningin Mathilde heeft de Luxemburgse media verbaasd met een opmerkelijke kledingwissel. De Belgische vorstin stapte dinsdagochtend de trein in Brussel op in een roze mantel en stapte in Luxemburg af in een groene.

Van onze royaltywatcher Wim Dehandschutter in Luxemburg

“Geen evidente oefening”, schrijft L’Essentiel, de meest gelezen krant van het Groothertogdom. “Als u al eens spoorlijn 162 tussen Brussel en Luxemburg-stad gebruikt, zult u begrijpen hoe complex het is op dat traject te wisselen van kleding.”

Het is trouwens de gewoonte van Mathilde om op de heenreis bij een staatsbezoek zo’n kledingwissel uit te voeren. Dat doet ze op het vliegtuig. Dit keer was de trein het vervoersmiddel, omdat Filip en Mathilde een ecologisch statement wilden maken. Ze blijven tot en met donderdag in Luxemburg.

Onze koningin droeg dinsdag trouwens drie outfits, want op het staatsbanket ‘s avonds schitterde ze in een paarse galajurk van Armani. Uit diens collectie kwam de roze mantel voor de treinrit. De mosgroene outfit die ze daarna overdag verkoos, was van Natan.

© Photo News

© BELGA

© ISOPIX

bekijk ook

Foutje bij het staatsbezoek: de oldtimer die de royals moet vervoeren, wil maar niet starten

Brandalarm verstoort toespraak Di Rupo tijdens staatsbezoek: zaal ontruimd, ook royals moeten vertrekken

Deze koe is wel erg geïnteresseerd in de jurk van koningin Mathilde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer