Ronaldo met één van zijn vele gesponsorde berichten op Instagram.
Volledig scherm
Ronaldo met één van zijn vele gesponsorde berichten op Instagram. © Instagram Cristiano Ronaldo.

De Insta-koning: Cristiano Ronaldo oogst 884.000 euro per reclamepost en verplettert Messi én Kendall Jenner

Time-outCristiano Ronaldo versus Lionel Messi. Een eeuwige rivaliteit om de titel van de allerbeste óp het veld - van ons hoeft u helemaal niet te kiezen -, maar op sociale media is de kampioen wel duidelijk. Althans als het om de opbrengsten uit gesponsorde berichten gaat. ‘CR7' zette de afgelopen twaalf maanden 49 merken in de kijker en verdiende daarmee 43,4 miljoen euro - ofwel 884.000 euro per post én het dubbele van de opbrengst van Messi. Beide voetballers staan wel helemaal bovenaan in het lijstje, zelfs Kendall Jenner en Selena Gomez komen tekort. 

9 reacties

  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Waarom schandalig? Dat zijn miljardenbedrijven die dat meteen terugverdienen en als het u wordt aangeboden zou iedereen er trouwens ook in meedoen voor dat geld
  • Willem Kempenaers

    5 jaar geleden
    Herbalife werkt inderdaad niet als je u eetgewoonten ook niet aanpast en sportiever wordt Mark. Of dacht je dat met enkel een shake te drinken je resultaat krijgt?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Consumenten zouden dergelijke bedrijven - die dan nog vaak hun werknemers slecht betalen maar deze vedetten nog extra spijzen - helemaal links moeten laten liggen.
  • Patrick vincke

    5 jaar geleden
    Gewoon schandalig
  • Eddy De Pauw

    5 jaar geleden
    Echt, niet meer normaal .
  1. “Ik rookte ooit meer dan 700 sigaretten op één dag”: Jan Ullrich doet nieuwe onthullingen over donkere periode
    53

    “Ik rookte ooit meer dan 700 sigaretten op één dag”: Jan Ullrich doet nieuwe onthullin­gen over donkere periode

    Zijn hoogdagen als renner liggen al ver achter ons, maar anno 2023 is Jan Ullrich (50) toch weer actueel. In de documentaire ‘The Hunted’ op Amazon Prime praat de Duitse ex-renner openlijk over zijn dopinggebruik en de alcohol- en drugsproblemen waarmee hij na zijn carrière kampte. “Mijn talent om af te zien heeft een Tourwinnaar van mij gemaakt, maar het werkte helaas ook in de andere richting. Ik kon steeds meer whisky drinken, steeds meer cocaïne snuiven.”
  2. Stijlicoon of verwaande voetballer? FC Barcelona-speler Jules Koundé gespot met beruchte ‘1 miljoen dollar-handtas’
    8

    Stijlicoon of verwaande voetballer? FC Barcelona-spe­ler Jules Koundé gespot met beruchte ‘1 miljoen dol­lar-hand­tas’

    Co-commentator Marc Degryse kon het niet meteen beamen, maar Aster Nzemiyana wist het tijdens Antwerp - FC Barcelona in de Champions League zeker: “Jules Koundé, nu ook officieel de best geklede voetballer ter wereld.” De verdediger van FC Barcelona (25) werd afgelopen zondag, voor Barça met 2-4 onderuit ging tegen Girona, gespot met de befaamde ‘Millionnaire Speedy’-handtas die Pharrell Williams voor Luis Vuitton ontwierp en met een kostprijs van 1 miljoen dollar op de markt gebracht werd. Maar ook daarnaast staat Koundé bekend als stijlicoon.