RV
Volledig scherm
© RV

Omstreden ‘melk is dodelijk’-campagne mag hervat worden van reclameregulator JEP

De reclamecampagne met de slogan "Melk is dodelijk -voor 150.000 kalfjes per jaar", begin oktober te zien op trams van De Lijn in Antwerpen en Gent, was niet in strijd met de regels van de JEP, het zelfregulerend orgaan van de Belgische reclamesector. 

12 reacties

  • Theo Van Hoof

    5 jaar geleden
    Stadskind Heidi Werbrouck? Geen enkele boer heeft er baat bij dat zijn dieren honger lijden of sterven. Des te beter een dier er uit ziet, des te betere prijs krijgt hij er voor. Als er morgen ne gek opstaat en die beweert dat hij planten heeft horen huilen bij het oogsten en dat de plant daar stres door krijgt, dan geloven jullie dat ook nog. Net zoals er vandaag nog steeds zijn die overtuigd zijn dat de aarde plat is en de reis naar de maan nooit heeft plaats gehad.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Vrouwelijke kalveren worden meestal toekomstige melkkoeien. Maar wat gebeurt er met de jonge stiertjes ? Het zijn geen vleeskalveren. Worden ze alsnog nog vetgemest? Ik vermoed dat het daar qua behandeling scheef zit.
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Wat voor zever is dat nu weer ? Heidi ga eerst eens op een boerderij kijken vooraleer je zulke onzin vertelt.
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Dit is dan nog wel een gekuiste versie met wat men hier laat zien. Wie de waarheid echt wilt weten en geen gevoelige ziel heeft kan over deze industrie alles online vinden. Oordeel hierna of het radicale onzin is of niet. Alleen de mens blijft zijn leven lang afhankelijk van melk hmmm..
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    De debatten rond landbouw, melk- en vleesproductie worden gedomineerd door agri-analfabete belangengroepen die mythen, leugens en radicale opvattingen over de veehouderij verspreiden. Die mythen geven een beeld weer dat in schril contrast staat met de realiteit. Het huidige debat wordt gevoerd met een groot gebrek aan kennis. Boeren zorgen goed voor hun dieren, het is in hun eigen voordeel.