De kernelementen van het echtscheidingsakkoord met de Britten zijn onderhandeld. Dat zegt de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk.
Volledig scherm
De kernelementen van het echtscheidingsakkoord met de Britten zijn onderhandeld. Dat zegt de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk. © AP

Onderhandelaars op rand van doorbraak? "Belangrijkste fundamenten van het brexit-akkoord zijn klaar”

De kernelementen van het echtscheidingsakkoord tussen de Europese Unie met de Britten zijn onderhandeld. Dat zegt de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk vanmiddag. Volgens de Europese president zal alles "binnen 7 à 8 uur duidelijk zijn". 

12 reacties

  • Jaak Casteleyn

    5 jaar geleden
    Hoelang gaat dat circus van die EU praatbarak nu nog duren en wat voor enorme bedragen heeft dit al gekost en nog gaat kosten, om nog te zwijgen van hun verplaatsingen (klimaat) en de bijhorende diners. Wat een bende geldverslindende onnozelaars.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Waarom zijn er jaren nodig om uit de unie te stappen? hebben de " intelligente "? Koppen gedacht dat alle landen als schaapjes in de kudde zouden blijven.Er had gewoon moeten opgetekend worden dat is de boete als ge eruit stapt,dat is alles.Daarna zou dat land zoals vroeger moeten behandeld worden,en de Britten maar een oplossing laten zoeken voor hun intern probleem.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Als men er 3x niet in lukt om het resultaat van een referendum door het Parlement te sluizen, zou dat referendum afgevoerd moeten worden.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de Brexiteers..; het moet heerlijk zijn weer over je eigen land kunnen beschikken en niet naar de pijpen van Europa hoeven te dansen.... Voor mij is Europa een goedbetaalde club die weinig of niets doet bijv. immigratie tegenhouden met grenzen,... nee ze halen liever alle immigranten binnen en maken alzo onze Europese manier van leven kapot i.p.v. er een sterk Europa van te maken wat toch de bedoeling was.
  • Marito BORGES

    5 jaar geleden
    Ik heb het al van in het begin gezegd: met den Boris zullen we ons niet vervelen!