Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Drugs op school blijven een probleem

Het aantal drugsfeiten op scholen stagneert. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Franky Demon opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Elk jaar zijn er ongeveer 537 drugsfeiten op scholen, en dat aantal daalt de laatste drie jaar nog nauwelijks. "Dat is op zijn minst onrustwekkend te noemen", zegt Demon. 

4 reacties

  • Caroline Poelmans

    5 jaar geleden
    Sta 22 jaar in onderwijs. Tot over pakweg 15 jaar rookten de leerkrachten samen met de leerlingen hun sigaretje onder het afdak en was dat geen probleem. Toen was cannabis zeker en vast ook al van de partij . Ja, elke vorm van middelengebruikis after raden maar dramatiseren we niet teveel ? In de jaren negentig waren er elk weekend wel 10 weekenddoden door drank, drugs, overdreven snelheid . De wereld draait nog steeds dankzij 'de jeugd van toen'. Ze zijn braver dan toen ...
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    In de jaren 70 rookte bijna iedereen jointjes, en toen was de wereld een stuk aangenamer.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    500 op 1.300.000 schoolgaande kinderen in Vlaanderen? Dat is 0.038%. Dat is helemaal niet onrustwekkend, ik vind dat nog heel braaf. Toen ik naar school ging rookte er bijna 50% jointjes, 100% in mijn vrindenkring.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    537 feiten op hoeveel miljoen leerlingen?