© Photo News

Charleroi moet 1.000 euro boete betalen voor Bengaals vuur in Sint-Truiden

Sporting Charleroi moet een boete van 1.500 euro (waarvan 1.000 euro effectief) betalen vuur het gebruik van Bengaals vuur op het veld van STVV op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.

Tijdens STVV-Charleroi (2-2) van zaterdag 29 oktober hulden de supporters van de Zebra’s het Truiense Stayen in een rookwolk, nadat ze Bengaals vuur hadden aangestoken. Scheidsrechter Luc Wouters oordeelde dat de zichtbaarheid onvoldoende was en legde de partij op het veld van STVV enkele minuten stil.

Mehdi Bayat, voorzitter van Sporting Charleroi, liet zelf al weten aan de Pro League dat de supporters van zijn club over de schreef gingen. De Karolo’s moeten 25.000 euro betalen wegens een overtreding op het intern reglement van de Pro League. Het Bondsparket vorderde 1.500 euro boete extra, de Geschillencommissie maakte een derde van dat bedrag voorwaardelijk.

“Charleroi erkent de feiten en geeft toe dat het een ernstig probleem is, maar zegt ter zitting dat de match volgens de voorschriften niet had gestaakt moeten worden. Er werden immers geen objecten op het veld gegooid en Charleroi heeft er meteen alles aan gedaan om de incidenten te stoppen. Charleroi is van oordeel dat de supporters het wedstrijdverloop niet wilden beïnvloeden”, steekt de Geschillencommissie van wal. Charleroi liet ter zitting weten dat de supporters die de rookbommetjes aanstaken geïdentificeerd zijn en een stadionverbod opgelegd kregen. Bovendien zat het bestuur van Charleroi al samen met de politie en de vertegenwoordigers van de Ultra’s, zo bleek dinsdag. “De commissie is ook op de hoogte van de wettelijke limieten die opgelegd kunnen worden aan stewards, waardoor ze supporters niet kunnen fouilleren”, besluit de Geschillencommissie.

Volgende week dinsdag moet Charleroi voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie verschijnen, nadat de thuismatch tegen Standard door ongeregeldheden met supporters bij een 1-3 stand en na 68 minuten definitief werd stilgelegd door scheidsrechter Serge Gumienny. Beide clubs moeten al een boete van 50.000 euro betalen aan de Pro League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer