© BELGA

Vrijspraak voor Tubeke-spits Mamadou Diallo

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geen straf opgelegd aan Mamadou Diallo, de Malinese spits van AFC Tubeke.

Mamadou Diallo kreeg rond het halfuur in de verliespartij tegen Lierse (0-3) van 20 november op de zestiende speeldag in 1B zijn tweede gele kaart van de partij en moest gaan douchen. De aanvoerder van Tubeke snapte niet goed waarom hij uitgesloten werd en wilde na de match verhaal halen bij ref Davy Scroyen. Zijn eigen ploegafgevaardigde liet Diallo echter niet in de dug-out komen, waarop een korte discussie ontstond. De vierde official zag de “heftige, viriele discussie” en liet het opnemen in het scheidsrechtersverslag, waardoor Diallo voor de Geschillencommissie werd gedaagd. De vierde official ontkende ter zitting evenwel dat Diallo zich agressief opstelde ten opzichte van de wedstrijdleiding.

Het Bondsparket vroeg één speeldag schorsing en 100 euro boete en wilde bovendien een voorwaardelijke schorsing (één speeldag schorsing) effectief maken. De Geschillencommissie besloot niets te weerhouden ten aanzien van Diallo. “De commissie is van oordeel dat de feiten beschreven in het scheidsrechtersverslag en de aanvullende verklaringen ter zitting niet van die aard zijn dat een disciplinaire sanctie naast de schorsing wegens twee gele kaarten zich opdringt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer