Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/Cultura RF

Twee procent kinderen kan schoolboeken niet betalen

Bij het begin van het schooljaar zat een kleine 2 procent van de scholieren in de klas zonder schoolboeken, omdat ze die niet konden betalen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis.

42 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @danny janssens ,doorgaans is een schoolrekening per jaar om en bij de 700€, nie-mand zegt kindergeld af te schaffen ,wel een andere bestemming te geven en men zou kunnen beginnen" helft" van kindergeld in te houden en rechtstreeks aan de scholen door te storen en komt het geld ook waar moet zijn en ten guste van het kind.Anderzijds heb je ook gelijk loonwagens en dergelijke luxe voordelen af te schaffen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Dank aan de NVA en de andere partijen die de laatste jaren de facturen zo deden oplopen. Hun "meer netto" heeft een wrange nasmaak, nl. "meer kosten".
  • Elly Snoekx

    5 jaar geleden
    Daarom moet onderwijs gratis zijn. Schande politiek!
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Schaf het kindergeld af dan hebben ze wel boeken maar geen eten. Nee, de maatschappij moet dringend andere prioriteiten stellen : schaf bedrijfswagens af, schaf notionele interest af en dan praten we weer. Het is de taak van de overheid om iedereen in belgie welzijn te verschaffen niet luxe.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    N-VA’er Ben Weyts gaat aan tafel zitten, dus alweer kunnen we rekenen op nutteloze of halfslachtige N-VA ‘oplossingen’. Dé oplossing: schoolboeken moeten betaalbaar zijn voor alle kinderen, maar dat kan niet zonder het inleveren van een stukje privacy. De overheid moet inzage krijgen over de bezittingen en over in- en uitgaven van een gezin dat in deze bijstand vraagt, dat is ook de mening van mijn VB-partijgenoten.