Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Is een time-out voor kinderen goed of net niet?

Veel opvoedingsinstellingen promoten time-outs als een effectieve opvoedingsstrategie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat time-outs die gegeven worden aan kinderen met een gedragsstoornis of hyperactiviteit probleemgedrag helpt te voorkomen. Toch hebben enkele kinderpsychologen hun twijfels over de veiligheid en werkzaamheid van time-outs, zeker waarbij de kinderen naar hun kamer gestuurd worden of als al het contact met anderen verboden wordt.

6 reacties

  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Het zal wel meevallen zeker? Hoeveel volwassenen werden wel eens met pedagogische tik op de billen of zelfs zonder eten naar bed gestuurd om uit te razen, maar lopen nu toch redelijk normaal te zijn?
  • wendelin deppe

    5 jaar geleden
    Elk kind is anders en zal anders reageren op een time-out of andere strafjes. De reactie van uw kind daarop is minstens even belangrijk als de keuze voor een specifiek strafje. Daarnaast is praten over de reden, eventuele onderliggende zaken bespreken en over die redenen nadenken voor je het strafje geeft wel handig. Meer positieve interacties zoals het belonen van goed gedrag zorgen voor een liever kind...
  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    Je moet je als ouder afvragen of je die straf ooit in je gezicht zal krijgen eens hij ouder is. Helpt al veel.
  • Marc Sierens

    5 jaar geleden
    Ėén ding is zeker als je van uw vader een goeie draai om uw oren kreeg zoals wij nog vroeger het langer onthoud dat iets niet mocht dan nu met hun kindjes dat mag niet de papa is boos hoor gedoe
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Er zijn weer een paar visjes die tegen de stroom willen zwemmen. Tot de stroom keert en ze terug in de massa zitten, dan draaien ze weer om. Ik merk dit veel op bij de zgn. 'wetenschappers' tegenwoordig, dat de wetenschap ondergeschikt is aan het zichzelf onderscheiden van de massa. Alle geloofwaardigheid is al verdwenen ondertussen.