We overdrijven niet als we haar excentriek noemen en Trumps ‘pussy’-uitspraak vond ze oké. Wordt ‘Hurricane Georgette’ de nieuwe VS-ambassadeur in België?

© *

Ze is een hevige supporter van Donald Trump, haar opvallende entrees gaan nooit onopgemerkt voorbij en haar grootste wens is om haar hondje te klonen. In de Amerikaanse media valt met Georgette Mosbacher (69) een wel heel opvallende naam om nieuwe VS-ambassadeur in België te worden.

Simon Andries

Heeft ons land er straks een nieuw fenomeen bij? In de Amerikaanse media wordt de naam van de steenrijke Georgette Mosbacher genoemd als “in de running” voor nieuwe VS-ambassadeur in België. Een dame die zonder overdrijving excentriek valt te noemen.

De opvallende Amerikaanse dankt haar naam en faam aan een carrière in de cosmetica-industrie. Tot 2014 was ze nog CEO van het cosmetica-bedrijf Borghese. Ze raakte in politieke, Republikeinse kringen geïntroduceerd dankzij haar derde man Robert Mosbacher, een miljonair uit Texas en de vroegere minister van Handel onder George Bush Senior. Ze scheidde al snel weer van Mosbacher maar op de Republikeinse feestjes had ze haar naam dan al gemaakt. In politieke kringen kreeg ze de bijnaam ‘Hurricane Georgette’ voor haar opgemerkte entrees op feestjes, onder meer door haar overdaad aan juwelen.

Ook de pussycomment vond ze oké

Het is weliswaar niet onlogisch dat Mosbacher nu kans maakt op het ambassadeurschap. Ze steunde Trump altijd door dik en dun en noemt hem “charmant” en “een gentleman”. Ze was ook aanwezig op zijn trouwfeest en zijn feestje voor zijn veertigste verjaardag. Na zijn “grab them by the pussy”-uitspraak verdedigde ze Trump én ze was een van de fundraisers voor zijn campagne. Aan de krant de Financial Times gaf Mosbacher twee maanden geleden nog een rondleiding door haar luxueuze appartement in New York. In dat gesprek gaf ze al aan dat ze minstens vijf maanden per jaar in Europa wil gaan spenderen.

Maar vooral haar extreme liefde voor haar hond Geneviere, een Cavalier King Charles-spaniël, kwam tijdens dat gesprek aan bod. Uit vrees voor de dood van het hondje liet ze al DNA nemen om Geneviere te klonen. Een van haar mooiste momenten met Trump was dan ook dat ze haar hondje mocht meenemen op zijn privéjet. “Iedereen kent zijn vrees voor mogelijke bacteriën. Maar ik mocht mijn hond tóch meenemen, dat is een big deal. Zo’n vriend is hij voor mij.”