Syrische regeringstroepen in het noordoosten van Syrië.
Volledig scherm
Syrische regeringstroepen in het noordoosten van Syrië. © AFP

Syrisch regime reageert voor het eerst sinds ontplooiing troepen: “Syriërs zijn verenigd tegen flagrante agressie van Turkije”

De Syriërs zijn verenigd tegen het Turks offensief tegen de Koerden in Syrië. Dat heeft de regering in Damascus vandaag gezegd in een eerste reactie sinds de ontplooiing van zijn troepen in het noordoosten van Syrië op vraag van de Koerden. De Syrische president Bashar al-Assad wil “alle legitieme middelen” inzetten tegen het Turkse offensief in het noorden van Syrië, deelt hij mee via sociale media.

7 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ kerim aksu : Natuurlijk is dit voor jou niet te volgen want de IS-terroristen scharen zich nu aan de zijde van de Turken, die dit zich zeer goed laten gevallen .... Iedereen die kritiek heeft op Turkije en zijn heerser/dictator is voor jou een terrorist en dan ben ik blij dat je mij een terrorist noemt omdat ik de afslachting/deportatie van de koerden veroordeel ...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het zijn de Turken die de jihadistische rebellengroeperingen bewapend en gesteund hebben. Het zijn de Koerden die er tegen gevochten hebben. Het resultaat van de Turkse invasie zal zijn dat Assad terug controle krijgt over heel het grondgebied. En die stammen in Syrië met Turkse banden en roots zullen de rekening krijgen voor hun opstand tegen Assad.
  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Blijkbaar kunnen ze wel met koerden leven daar en niet met turken.zijn daar gelukkig voor hen niet zo gemakkelijk en pamperend als hier.
  • François Van Mol

    5 jaar geleden
    Erdolf gaat duidelijk voor zijn nieuw Ottomaans rijk V2.0 . Er circuleren al kaarten op internet van zijn Generaal Hulusi Akar waarop een serieuze expansie te zien is. Uiteraard niet in de MSM. Persoonlijk vind ik dat wij daar niets te zoeken hebben . Maar ik vrees dat de Turken het hier bij ons ook willen uitvechten ,en das een brug te ver.Ze zouden beter wat meer geschiedenis studeren en zien wat de typische modus operandi is van elke dictator in wording.
  • kerim aksu

    5 jaar geleden
    Het is toch straf al 7 jaar word zijn land bezet door de IS en de Koerden en er is geen vuiltje aan de lucht nu de Turken de terroristen begint te verjagen is het een probleem voor assad vreemd toch