© Robin Fasseur

Tapas en dj’s blazen kruispunt opnieuw leven in: Jack’s opent in gebouw van voormalige Belami

Het leeft weer op de grens van Schoten, Brasschaat, Merksem en Ekeren. Op de plaats waar tot afgelopen zomer vier jaar lang café Belami gehuisd heeft, opent op vrijdag 18 oktober Jack’s. Tijdens de week is de zaak een tapasbar, in het weekend toveren dj’s Jack’s om in een danscafé.

Greg Van Roosbroeck

Op een paar onbenulligheden na zijn ze op de Bredabaan 1026, het pand tegenover het Italiaanse restaurant Villa Doria, helemaal klaar voor het grote openingsfeest van straks. Veel blijft er niet meer over van het interieur van Belami, de horecazaak van Rony Dingemans die er begin augustus mee stopte. De hele binnenkant, van wc’s tot bar, werd gestript om Jack’s een compleet nieuwe start te gunnen.

Vier seizoenen

De zaakvoerder is Nicolas Pairon, ook de sterke man achter café Baron Gaston in Schilde. De nog altijd maar 27-jarige ondernemer wordt bijgestaan door manager Julie Raats, zelf 24, en een ervaren team van horecapersoneel. “In de week wordt Jack’s een tapasbar”, zegt Raats. “De gerechten worden steevast bereid door een chef die uitsluitend werkt met verse producten. De bedoeling is dat we de kaart elke drie maanden veranderen om met seizoensgebonden ingrediënten te kunnen werken.”

Tijdens het weekend schakelen ze in het gebouw dat ooit nog champagnebar Mirador was een versnelling hoger. “Dan wordt Jack’s veeleer een danscafé dat tot in de vroege uren openblijft. Op vrijdag hebben we dj Hans van de Moose Bar als vaste dj. Op zaterdag nodigen we telkens een andere dj uit. Ze zullen wel allemaal allroundmuziek draaien. Dat wordt de stijl van het café.”

Hondje

Tijdens de weekends is er ook plaats voor speciale concepten. Zo vindt op 7 december een modeshow plaats. “Mensen kunnen net als in de week een hapje en een drankje bestellen. Maar als de voorstelling voorbij is, gaan de stoelen nog altijd aan de kant. Er moet gefeest kunnen worden. We gaan in elk geval proberen om elke zaterdag iets speciaals te doen.”

Julie en haar crew kwamen op de naam van de nieuwe zaak in de rookruimte van Baron Gaston. “We waren aan het brainstormen en zagen een paar flessen whisky van Jack Daniel’s staan. Dus hebben we de zaak maar zo genoemd. Dat klinkt goed en mijn hondje heet ook Jack. Wie goed kijkt, zal overigens zien dat de verlichting afgewerkt is met flessen Jack Daniel’s.”

De gast-dj’s voor het openingsweekend zijn Phill Da Cunha en Dimitri Wouters.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER