Daniel Deriemacker schuldig aan moord op echtgenote Carmen (35): beschuldigde zakt in elkaar bij voorlezen arrest

Daniel Deriemacker (38) werd donderdag door de volksjury van het West-Vlaamse hof van assisen schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw Carmen Garcia Ortega (35) in 2017. De beschuldigde, die de feiten altijd heeft ontkend, zakte in elkaar bij het voorlezen van het arrest.

mtm, mkm

Na een telefonische tip op 10 januari 2017 troffen inspecteurs het levenloze lichaam van Carmen Garcia Ortega aan in een woning in de Handelsstraat in Komen (Henegouwen). De vrouw, geboren in Ieper, werd genadeloos afgemaakt met dertien messteken, in het hart en in de keel, en bleek ook meerdere stampen in het gezicht te hebben gekregen. Haar neus en jukbeen waren gebroken.

Het onderzoek wijst de speurders in de richting van haar echtgenoot: Daniel Deriemacker, uit Wervik. Het koppel was op dat moment al 17 jaar samen, waarvan 15 jaar getrouwd. “Het staat vast - gezien de ernst van de verwondingen - dat zij op 10 januari 2017 opzettelijk, met oogmerk om te doden, om het leven werd gebracht”, zo verklaarde de volksjury hun beslissing donderdag. “Dat deze dood met voorbedachten rade werd gepleegd, blijkt uit het stuk steken van de autoband, en dat hij haar stond op te wachten om toe te slaan.”

Het plaatsbezoek in Komen afgelopen weekend is voor de verdediging averechts uitgedraaid. Door hun vaststellingen ter plaatse was de jury sindsdien nog meer overtuigd van zijn schuld.

Deriemacker zakte in elkaar tijdens het voorlezen van het arrest. Hij moest zelfs even ondersteund worden door enkele agenten.

Dadelijk starten de debatten over de strafmaat. Deriemacker riskeert levenslange opsluiting.

Dadelijk meer...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen