Migranten die op zee gered werden door de Libische kustwacht.
Volledig scherm
Migranten die op zee gered werden door de Libische kustwacht. © AP

VN-vluchtelingenorganisatie wil dat EU hulp aan Libische kustwacht koppelt aan voorwaarden

UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft de Europese Unie opgeroepen om haar steun aan de Libische kustwacht te koppelen aan voorwaarden. Die moeten voorkomen dat op zee geredde migranten aan land niet in de beruchte opvangkampen terechtkomen met deels onmenselijke levensomstandigheden.

8 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Mag nooit verjaren.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    De vetbetaalde UN-gastjes, ver weg achter hun bureaus, gaan de EU eens zeggen wat ze met illegale economische immigranten moet doen...
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Moei jullie met jullie eigen zaken. Ga zelf mensen redden en zorg zelf voor de opvang! Waarvoor worden jullie anders zo dik betaald? Om te dineren, de pasja uit te hangen en de wereld met het vingertje omhoog te beleren?
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Het steeds maar over "vluchtelingen" hebben waar het om migranten gaat verbreedt de kloof met de burger. Niet willen ingaan op de opmerkingen dat de boten plots dan "in moeilijkheden" zijn als een Europees schip in 't zicht is, maakt de kloof nog dieper.
  • jozef heylen

    5 jaar geleden
    UNHCR is een organisatie die teert op kosten van de belastingbetaler opgericht na wo 2 om 3 jaar toen het grootste leed te verhelpen, nadien is het na gezaag van de heren dik betaalde directeurs en aanhang blijven bestaan. En ieder jaar is het altijd hetzelfde geld te kort. Niet moeilijk met zulke dik betaalde jobs en het mooie leven van de heren!!!!!!