Daniel Deriemacker zakte in elkaar toen het arrest werd voorgelezen.
Volledig scherm
Daniel Deriemacker zakte in elkaar toen het arrest werd voorgelezen. © Photo News

Daniel Deriemacker veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord op zijn vrouw

De volksjury heeft Daniel Deriemacker (38) vandaag schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35). Hij werd zonet veroordeeld tot 30 jaar cel. De beschuldigde bracht zijn vrouw op 10 januari 2017 in Komen met messteken en stampen tegen het hoofd om het leven, maar heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Het openbaar ministerie had 30 jaar en 10 jaar terbeschikkingstelling gevorderd.

37 reacties

  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Alles wijst duidelijk in zijn richting, terechte uitspraak. En de manier waarop hij zijn vrouw vermoord heeft, getuigt van een bovenmatig sadisme.
  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Hoe naïef zijn sommigen hier dat ze effectief denken dat die man onschuldig zou zijn, doe jullie oogkleppen af
  • yves dekeersschieter

    5 jaar geleden
    Pascal Rozelaar, geen 1/3, straffen vanaf 30 jaar is 1/2, nieuwe wet sedert enkele jaren
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    En wat indien hij het inderdaad niet heeft gedaan?
  • guido de cock

    5 jaar geleden
    Als er geen vreemd DNA gevonden is dan was het de echtgenoot ...
  1. Anonieme briefschrijver gehoord op proces-Deriemacker: “Belangrijk dat de volledige waarheid naar boven komt”

    Anonieme brief­schrij­ver gehoord op pro­ces-Deriemac­ker: “Belangrijk dat de volledige waarheid naar boven komt”

    De debatten op het assisenproces tegen Daniel Deriemacker (38) zijn vanochtend even stilgelegd, nadat een anonieme brief aan voorzitter Antoon Boyen binnenkwam. In die brief wordt beweerd dat de beschuldigde niet de uitvoerder, maar wel de opdrachtgever van de moord op zijn vrouw was. Rond 12.20 uur werd het proces hervat met een nieuw verhoor van de zus van de beschuldigde. De briefschrijfster wees namelijk Rebecca Deriemacker aan als bron van haar informatie. Ook de anonieme briefschrijfster werd later verhoord.
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge