Jean Lambrecks voor de zitting
Volledig scherm
Jean Lambrecks voor de zitting © Photo News

Vader Eefje oog in oog met Marc Dutroux, die nieuw psychiatrisch onderzoek wil met oog op vrijlating

Marc Dutroux probeert vrij te komen uit de gevangenis. Hij vroeg vandaag aan de strafuitvoeringsrechtbank om een team van psychiaters, om zijn mentale toestand en het risico op recidive opnieuw te beoordelen. Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, was aanwezig. “Ik ben helemaal niet akkoord. Ik vind dat hij zijn straf volledig moet uitzitten.”

33 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Hoeveel geld en energie heeft dit varken ons al gekost en zal het nog kosten (een gevangene kost ons 160€ per dag). Mijn voorstel (hoe onrealistisch het vandaag ook is): spreek je uit voor de herinvoering van de doodstraf (dood met de kogel op een militair binnenhof) en dat voor: 1. Moord op een kind onder 12 jaar, ongeacht de beweegreden. 2.Moord op een onschuldige (wat niet altijd het geval is) dat voorafgegaan is door lichamelijke of geestelijke foltering (wat voorbedachtheid aantoont).
  • Ann Verschueren

    5 jaar geleden
    Het doet er niet alleen toe dat er kans is op recidive, want daarvoor zal hij wel weer "begeleid en beschermd" worden Het gaat er vooral om dat hij zijn straf uitzit en dat moet levenslang zijn! punt!
  • jan geens

    5 jaar geleden
    dit moet verschrikkelijk zijn; als vader !
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Die werd in 1985 al beschuldigd voor mishandelnig door zijn ex, in 1989 al veroordeeld voor de verkrachting van 5 minderjarigen, vervroegd vrijgelaten door cdh'er Wathelet in 1992 en in 1995 ontvoerde hij An en Eefje, nadien Julie en Melissa die allen gruwelijk werden opgesloten, meermaals verkracht en vermoord, Sabine en Laetitia waren nog in leven toen ze hen vonden in zijn speciaal ingerichte kelder. En nu zou die spijt hebben en geen gevaar meer zijn? in de VS krijg je 500j celstraf
  • lindsey clauw

    5 jaar geleden
    Als ik me goed herinner had hij 3 keer levenslang. Juist omdat hij nooit meer vrij zou kunnen komen