© RDr

Waarschuwen voor overstekend wild

Agentschap Wegen en Verkeer heeft op het grondgebied Meeuwen langs de Weg naar Zwartberg, gewestweg N 76, waarschuwingsborden laten plaatsen. Hiermee maakt men de automobilist attent op de gevaren van overstekend groot wild zoals everzwijn, ree, edelhert, vos en binnenkort misschien wel de wolf.

RDR

De Weg naar Zwartberg (N 76) loopt in een bijna lange rechte lijn door de bossen en open velden vanaf Plokroy Wijshagen tot aan Jef Didden, Nieuwe Kempen in Opglabbeek. Je mag op die weg 70 km en of 90 km per uur rijden. Heel wat automobilisten rijden er ook sneller en hebben geen oog voor het gevaar van overstekend wild. Ter hoogte van de Dampstraat, in de bocht ter hoogte van de Donderslag en net voorbij de laatste woningen in Wijshagen, voor de gemeentegrens met Opglabbeek, staan er nu grote waarschuwingsborden.

“De borden komen er op uitdrukkelijke vraag van de gemeente. Ook omdat er daar in het verleden meermaals aanrijdingen gebeurden met een hert of everzwijn dat de drukke gewestweg overstak”, vertelt Joris Maes van AVW. Bij AVW hebben ze geen cijfers van ongevallen. Maar de voorbije jaren waren er regelmatig aanrijdingen en ongevallen met overstekend wild.

Burgemeester Lode Ceyssens is bezorgd over deze situatie en bevestigt dat er meerdere meldingen waren van overstekend wild. “Deze borden werken vooral preventief. Dit gebied sluit aan op het militair domein waar veel wild zit. Dit heeft ons doen besluiten om om deze borden te laten plaatsen" Rasters plaatsen is natuurlijk veiliger. Zo werd er ruim 30 jaar geleden al langs één kant van de gewestweg groene afrastering geplaatst. "De beslissing om resters te plaatsen ligt bij minister Ben Weyts”, besluit Lode Ceyssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer