AP
Volledig scherm
© AP

Neanderthalers waren al 200.000 jaar eerder dan gedacht in zuiden van Europa

Wetenschappers hebben ontdekt dat de neanderthaler al bijna 200.000 jaar eerder dan gedacht zijn opwachting maakte in het Egeïsche bassin. Dat is het gebied in de Middellandse Zee tussen Griekenland en Turkije, dat vandaag bezaaid is met kleine eilanden.

3 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    @Sobek: omdat ze helemaal fout zitten met hun tellingen, zoals bij elke nieuwe ontdekking weer blijkt. Op een bepaald moment was de aarde een mengelmoes van verschillende soorten mensen tegelijk en daar is één winnaar uitgekomen. Jammer, want die winnaar is nu zichzelf ook aan het vernietigen en dan schiet er niets meer over van het experiment met codenaam Mens.
  • ik zelf

    5 jaar geleden
    Wie maakt er al eens geen foutje van 200.000 jaar
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Wat raar is dat Wij zogezegd allemaal uit Afrika stammen , Hoe komt het dan dat de hele wereld bevolking Dna hebben van de Neanderthalers behalve Afrikanen ? De Aziaten hebben ook nog eens Denisova Dna van de Denisova Mens die hebben de Europeanen en Afrikanen ook niet en Hoe komt het dat alle Bloed types Positief Zijn behalve de 10% vooral Europeanen met een negative bloed groep zoals O negatief ?? Neen we zijn niet allemaal Gelijk of hetzelfde er is veel verschil !