ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Gezinsbond wil meer ruimte in wet voor ouders met sterrenkindje

De Gezinsbond vraagt om bijkomende aanpassingen in de wet rond stil geboren kinderen. Ondanks recente wijzigingen vindt de organisatie dat die nog altijd te veel voorwaarden en beperkingen bevat. De Gezinsbond wil onder meer een mogelijkheid tot registratie in het geboorte- én het overlijdensregister, ongeacht de duur van de zwangerschap. En alle ouders zouden ook de kans moeten krijgen om de volledige naam van hun sterrenkindje te registreren.

8 reacties

  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    Het is heel traumatisch als een baby dood geboren wordt voor de ouders.Het is een ZIJ of een HIJ die recht heeft op een naam en op (h)erkenning,dat kindje wordt nooit vergeten.Voor de ouders is die regristaratie belangrijk. De mama zou ook recht moeten hebben op evenveel zwangerschapsverlof als elk andere zwangerschap wat nu het geval niet is,het maakt deel uit van het rouwproces en die tijd hebben de ouders ECHT nodig
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Wat een bekrompen reacties. Ik ben ouder van een sterrenkindje. Kobe is spijtig genoeg op 37 weken dood geboren. Er is ook NIKS, maar NIKS dat hij ooit bestaan heeft. De dokters moeten gewoon 1 hartslag waarnemen. Dit was voor hun ook totaal onverwacht. Laat de ouders van sterrenkindjes zelf beslissen. Er moet ergens een grens zijn. Er is natuurlijk een verschil tussen na 2 maand en 8 maand. Maar laat de ouders zelf beslissen !
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als dit dertig jaar geleden bestond zou er ons veel leed en verdriet bespaart gebleven zijn. Iedereen moet de keuze hebben hoever hij of zij hierin wil gaan. Voor ons is dit een pos. wending.
  • Romina Verheecke Van Mechelen

    4 jaar geleden
    Ze hebben het over een gedwongen abortus, wanneer blijkt dat het kind weinig of geen levenskwaliteit zal hebben. Altijd goed lezen!
  • Amber Habex

    4 jaar geleden
    Frederik, het kan zijn dat er een complicatie is waarbij de moeder zou overlijden als ze niet overgaat tot abortus, zij zal dus enorm lijden door dat verlies, maar het kon niet anders.