Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dit moet je weten als je in een flexi-job stapt

JobsSteeds meer mensen maken gebruik van het systeem van flexi-jobs. Een flexi-job biedt tal van voordelen, en vraagt tegelijk weinig administratie. Sofie Peeters, medezaakvoerder My Flexi-job, belicht de vragen die ze nog vaak over het systeem krijgt.

5 reacties

  • van heyste arnold

    3 jaar geleden
    Kan ik flexijobben ? Ik ben gepensioneerd met een volledige loopbaan deels als loontrekkende deels als zaakvoerder in een vennootschap.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    En altijd maar weer moeilijke voorwaarden. Kan het echt niet anders in Belgie? Ik wil werken, ik ga werken zo simpel als dat!! En wie niet werkt heeft niets. Probleem opgelost.
  • Maarten anthonis

    5 jaar geleden
    Er is weer iemand niet goed op de hoogte. De werkgever betaald weliswaar verlaagde sociale bijdragen namelijk 25 % op het loon , dus er worden wel degelijk sociale bijdragen betaald. Maar minder als op een vaste werknemer.
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Maw, de overheid heeft zwartwerken gelegaliseerd om tegemoet te komen aan de werkgevers die zo ontsnappen aan eventuele vervolging. De zwartwerker, excuseer, flexi-werker heeft dan wel meer regels om zijn laagbetaalde job te mogen uitoefenen.
  • Patrick Van Verdegem

    5 jaar geleden
    Prima systeem zowel naar werknemer als naar werkgever toe. Waar ik het moeilijk mee heb is dat er geen sociale bijdragen worden betaald maar dat je wel pensioenrechten opbouwt. Dus anderen draaien ervoor op!