Mick Mulvaney, de stafchef van Trump, donderdag tijdens een persconferentie van het Witte Huis.
Volledig scherm
Mick Mulvaney, de stafchef van Trump, donderdag tijdens een persconferentie van het Witte Huis. © Reuters

Witte Huis erkent dat het steun voor Oekraïne tegenhield om onderzoek naar Democraten af te dwingen

Het Witte Huis erkent dat het militaire financiële steun voor Oekraïne heeft tegengehouden totdat het land een onderzoek zou instellen naar ‘corruptie’ van Democraten. De Amerikaanse president Donald Trump heeft tot dusver altijd ontkend dat hij Oekraïne onder druk heeft gezet.

8 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Ze voelen zich dus duidelijk zo groot en machtig dat ze zonder schroom toegeven criminele feiten te plegen. Een grondwet is er dus voortaan om met de voeten te betreden. De trigger naar een totaal anarchistische maatschappij?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Daar zakt uw broek toch vanaf? Dit is de REDEN waarom de hele impeachmentprocedure in de gang is gezet. Trump misbruikte zijn positie en overheidsgeld om een andere overheid onder druk te zetten om zijn herverkiezing te bewerkstelligen en nu geeft hij het na maandenlang ontkennen en wild om zich heen schoppen toe en is de kous af? Zo gemakkelijk kan hij hier toch niet onderuit komen?
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Trump wil inderdaad geen onderzoek, hij wil dat Biden schuldig bevonden wordt. Dat Biden nu schuldig is of niet dat heeft geen belang. Trump is het spreekwoord indachtig "Als ze over een ander praten zwijgen ze over mij" Voor de Trump volgelingen die het niet zouden begrijpen, "zolang ze over Biden praten kan ik mijn gang gaan" . Vb. De G7 top in een van zijn resorts die de (Amerikaanse) belastingbetaler stukken van mensen zal kosten en de winst is voor de firma van Trump.
  • Meert Dominique

    5 jaar geleden
    Het zijn gewoon maffiapraktijken, chantage en racket. Wat ben ik blij dat ik geen Amerikaan bent, met zo'n POTUS zou ik mij dagenlang schamen voor mijn groot land.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als deze arrogante manier van werken het normale wordt op wereld vlak dan kunnen we de volgende jaren nog wel een en ander verwachten. Nu is het inderdaad normaal bij zaken doen dat er hier en daar onder de tafel wat gedeeld wordt .maar gaat Trump hier niet wat ver uit zijn rol dat hij wereld politiek en zaken doen verkeerdelijk met elkaar verward.