De Samsung Galaxy S10.
Volledig scherm
De Samsung Galaxy S10. © REUTERS

Samsung raadt aan vingerafdrukken van toestellen te wissen door veiligheidsprobleem

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung raadt gebruikers van verschillende smartphonemodellen aan om alle digitale vingerafdrukken te wissen die op hun toestel zijn opgeslagen. De oorzaak is een probleem bij het identificatiesysteem, waardoor de toestellen ook door iemand anders ontgrendeld kunnen worden.

5 reacties

  • Roger De Volder

    5 jaar geleden
    Nog een voordeel van faceID, alle notificaties tonen op lockscreen geen inhoud. Ik neem gewoon de telefoon op en krijg toegang tot alle notificaties zonder dat ik iets moet doen.
  • Luca de Lauw

    5 jaar geleden
    Roger, FaceID is totaal niet veilig, broers kunnen elkaars Iphone ongrendelen. Vingerafdrukscanners zijn ook veel sneller dan FaceID en je moet niet eerst op de vergrendelknop drukken. Het is niet dat Apple geen vingerafdrukscanners kon maken dat de rest dat niet kan.
  • Roger De Volder

    5 jaar geleden
    vingerafdruk is zo passe ... FaceID is nu sneller en veiliger. Voor mij nooit meer TouchID ...
  • Mk Dob

    5 jaar geleden
    Ik gebruik geen schermbeschermer maar vind de vingerafdrukscanner zeer onaangenaam in gebruik. Ik moet meestal 3 of 4 keer m'n vingertop scannen alvorens te kunnen unlocken. Dat werkte op mijn S8 vroeger duizend keer beter....
  • Sébastien Bo

    5 jaar geleden
    Mja, dit ligt niet echt aan samsung, gebruikers die een plastiek over de sensor gekleefd hebben, scannen per ongeluk het plastiek in de plaats van de vinger.Daardoor is elke vingerafdruk hetzelfde, want het is de plastiek die gescand word elke keer.