Europees Commissaris voor Handel Cecilia Malmström.
Volledig scherm
Europees Commissaris voor Handel Cecilia Malmström. © AP

VS legt extra heffingen op onder meer kaas uit België op, EU: “Geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen”

De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten vanaf vandaag opleggen op Europese producten, "geven ons geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen". Dat zegt Europees Commissaris voor Handel Cecilia Malmström.

8 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Dirk Thyssen, heb je nog niet begrepen dat het begin bij Trump te zoeken is en dat de getroffen landen gewoon met gelijke munt willen terug betalen. De dupe is altijd de bevolking. Misschien zouden we [de EU] het eens proberen mits gewoon gen goederen uit de VS Europa binnen te laten. Trump zal waarschijnlijk het zelfde proberen, maar ik denk Europa kan er beter tegen.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Jullie snappen het niet , de VS komt te kort , Europa komt te kort dus extra tax op import betaald U En de VS simpel toch .
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Awel ze hebben gelijk in Amerika wanneer ik wat bestel in Amerika ,laten we zeggen voor 80 dollar ,moet ik daar bijna 70 euro import en btw op betalen in Belgie .Ook als het een geschenk is wordt het zo getaxeerd . Bende dieven zijn het in België.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Deze zot stevent af op oorlog met de rest van de wereld. Opsluiten in een gesticht voor dat het te laat is om nog iets terug te draaien. En zoiets [niet: zo iemand] achtte zich als kandidaat Nobelprijs voor de vrede!
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Ik vind dat eerlijk gezegd een pracht idee. Ze kunnen in de VS toch hun eigen kazen maken. Politiekers hebben ons met al hun handelsmissies verkocht aan de globalisatie. Het enig doel was export en ze zagen er enkel de voordelen van...