AFP
Volledig scherm
© AFP

Macron kritisch voor zwakke NAVO-reactie op Turks offensief in Noord-Syrië: “Ernstige fout”

Het Turkse offensief in het noorden van Syrië is “krankzinnig”, vindt de Franse president Emmanuel Macron. Het onvermogen van de NAVO om te reageren op het offensief is dan ook “een ernstige fout”, zei hij vandaag na een top van de Europese Raad in Brussel.

11 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Het Frankrijk van Macron en het Turkije van Erdogan zijn beiden lid van de Navo. In plaats van in de media het vingertje te heffen zou diplomatiek overleg binnen de Navo meer aangewezen zijn.
  • Peter Rouchet

    5 jaar geleden
    Lijdende leiders of zwakkelingen?! Europa moet los van de VS een eigen sterke koers gaan varen! Zowel militair als economisch !
  • Robert Van Damme

    5 jaar geleden
    Het politiek-correcte landschap en linkse pamperaars hebben leiders voortgebracht die 'streng kunnen veroordelen' maar voor de rest kwallen en dweilen zijn.... En afbouwen maar die defensie!!! Omdat je eigen land en omliggende landen peis en vree zijn, daarom zijn andere landen dat niet! En ik zie turkije liever niet lid vd navo of eu. Dat 'm maar afbolt naar rusland. Beter een zekere vijand dan een valse vriend!
  • Jason Kubrat

    5 jaar geleden
    3 Europese grootmachten gaan bij Erdogan snelcursus internationale politiek en leiderschap volgen. Al hebben wij als EU voldoende geld en middelen, zonder een sterke leider zijn we als een kip zonder kop die niet weet welke weg te volgen.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Wat gaan Macron, Merkel en Johnson bij Erdogan zoeken ? We hebben Stoltenberg als secretaris-generaal van de NAVO en Tusk (en binnenkort Michel) als president van Europa. Laat die hun job eens doen. Hoe wordt er nu al gesproken over een eigen Europees leger ? Moeten wij nog deel uitmaken van de NAVO ? En past Turkije nog in dit plaatje ? Gaan we die antwoorden bij Erdogan zoeken ?