De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry tijdens een toespraak in het Witte Huis, terwijl president Donald Trump toehoort.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry tijdens een toespraak in het Witte Huis, terwijl president Donald Trump toehoort. © REUTERS

Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek te overhandigen aan Democraten

De Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

10 reacties

  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    De president bepaalt het buitenlands beleid in het belang van het land NIET in het belang van zijn herverkiezing. Alles wat in het belang van zijn eigen herverkiezing valt is ongrondwettelijk. Doe de paardenbril nu eindelijk eens af.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    best mogelijk wat je beweert Fons, maar normaal gesproken heeft de president raadgevers die het buitenlands beleid mee op papier zetten. Dat is nu het punt waar deze president zich geen fluit van aantrekt. Hij doet gewoon z'n goesting, hoe stom het ook mag zijn ... hij denkt aan iets, en zó zal het zijn. Klinkt het niet dan botst het. En bij hem botst het constant. Je mag hem blijven verdedigen, maar op een gegeven moment moet je eens objectief probéren te zijn
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Volgens de Amerikaanse grondwet bepaalt de president het buitenlandbeleid, inclusief de contacten met buitenlandse staatshoofden. Democrats die Trump ter verantwoording roepen voor zijn contacten met de Oekraïense president, respecteren de grondwet niet.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Mr. Vandermaelen, in een democratie is het de gewoonte dat er controle is op uitvoerende gezagsdragers. In het geval van een ongeleid projectiel zoals mr. Trump is dit een absolute noodzakelijkheid.
  • David Pletinckx

    5 jaar geleden
    Achterbakse heimelijk liegende zot is trump. Helpt de wereld omzeep met zijn onkunde. Had beter voorbeeld van Obama gevolgd. Sinds trump aan de macht is is de wereld serieus achteruit aant boeren. Wie dit niet ziet is blind.