Tijdens de uitbraak van geweld gisteren in Culiacán staken leden van het Sinaloakartel onder meer bussen in brand.
Volledig scherm
Tijdens de uitbraak van geweld gisteren in Culiacán staken leden van het Sinaloakartel onder meer bussen in brand. © REUTERS

Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog”

De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege de geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. “De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog”, zei hij op een persconferentie. 

2 reacties

  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    De conclusie: gangsters regeren in Mexico. Maak veel kabaal, gebruik geweld en de staat gaat lopen. Wie weet krijgen we hier gelijkaardige toestanden in Brussel waar de politie weg blijft in wijken en justitie blijft pamperen. Wat een toekomstperspectief voor de normale burgers!
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Wat is dat nu voor een reactie van die president en maakt zichzelf volledig belachelijk! We willen geen oorlog en geen doden? Het is allang oorlog en doden zijn er al veel te veel gevallen. Dit is toegeven aan de duivel!