Syriërs in Ayn al-Arus komen brood halen.
Volledig scherm
Syriërs in Ayn al-Arus komen brood halen. © AFP

Turken en Koerden beschuldigen elkaar ervan wapenstilstand te schenden

Turkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. In de laatste 36 uur hebben de Koerden veertien aanvallen uitgevoerd, zeggen de Turken. De Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dan weer dat de Turken de veilige doorgang voor de evacuatie van burgers en gewonden uit de Syrische grensplaats Ras al-Ain niet toelaten.

5 reacties

  • Jos Brems

    5 jaar geleden
    Waarom installeert Erdogan die veiligheidszone niet aan de Turkse kant van de grens?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Erdogan heeft veel geleerd van Poetin (Oekraine)
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Wie vertrouwt Erdogan nog? Alleen die mafkees in de VS. Het is toch duidelijk: net als met de Armeniërs indertijd met de sultans moeten de Koerden vandaag ook uit hun woongebieden worden verdreven door het expansionistische Erdogan-regime.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Turkije wil gewoon dat de Koerden zich terug trekken uit de gebieden waar ze zich nu bevinden, om deze in beslag te nemen, of beter gezegd te stelen van Syrië, omdat er daar petroleum in de grond zit, je moet er niks anders in zoeken of ons proberen wijs te maken, het draait allemaal rond geld. Dat is ook de reden dat Israël gevormd werd, om op termijn het hele Arabische schiereiland in te palmen, voor de aardolie, dat weten we al sinds de 19de eeuw.
  • censor

    5 jaar geleden
    Dat is van alle tijden, bestanden worden gewoon geschonden, wie heeft daar nu voordeel bij